Pera Diş Polikliniği'nde Estetik Dolgu Fiyatları
Estetik Dolgu Fiyatları ve yöntemlerimiz hakkında derinlemesine bilgiyi bu yazımızı inceleyerek bulabilrsiniz. Sorularınız için bizimle iletişime geçebilir fiyatlar ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Bonding tedavisi, günümüzde en çok ve en son uygulanan koruyucu diş hekimliği işlemlerinden biridir. Bonding’in kelime anlamı yapıştırmadır. Bonding tedavisi, dişte hasara neden olmadan, estetik dolgu (kompozit dolgu) malzemelerinin dişe yapıştırılmasıyla uygulanır. Bonding tedavisi kolay ve ucuz bir kozmetik uygulamadır.
Bonding tedavisi; sıklıkla diş aralıklarının kapatılmasında, kırık dişlerin onarılmasında kullanılan çok başarılı bir yöntemdir. Dişinizin yarısının kırık olduğu durumlarda bile bonding tedavisi başarılı olabilmektedir. Bunun dışında çürük dişlerin tedavisi, kalıcı renklenme problemlerinin düzeltilmesi, dişlerin daha uzun görünmesinin sağlanması ya da dişlerdeki bazı şekil bozukluklarının düzeltilerek yeni bir gülüş tasarlanması için bonding tedavisine başvurulabilir.
Sıkça Sorulan Sorular
Bonding tedavisi, minimal invaziv bir uygulamadır yani; dişe zarar vermeden dişe malzemeyi yapıştırarak uygulanan bir yöntemdir. Bu sebeple bonding tedavisi dişi koruyucu bir uygulamadır diyebiliriz.
Kliniğe geldiğinizde dişlerinizin mevcut durum fotoğrafları alınır ardından uygulamaya başlanır. Klasik diş kaplama yöntemlerinin aksine dişten ya hiç aşındırılma yapılmaz ya da çok az miktarda aşındırma yapılır. Dişinizin yüzeyi pürüzlendirilerek estetik dolgu malzemesi için tutuculuk sağlanır. Ardından bonding materyali ve diş rengindeki kompozit dolgu dişe uygulanır ve cilası yapılır. Bonding sonrası sonuç fotoğrafları alınır ve işlem biter. İşlem sırasında hastaya eş zamanlı olarak dişleri gösterilebilir, böylece hastanın isteklerine göre diş şeklinde değişiklik yapılabilir. Bu sayede hastanın hayalindeki dişe en yakın dişler elde edilebilir.
Dişlerde çürük olmadığı durumlarda, genellikle tedavi sırasında anestezi yapmaya gerek kalmaz. Çünkü ağrıya neden olmayan uygulamalar yapılır. İşlem sırasında da sonrasında da herhangi bir ağrı, hassasiyet hissedilmez.
Tedavi genellikle tek seansta tamamlanır. Yapılacak işleme göre tedavi süresi 1-3 saat arasında değişkenlik gösterebilir. Uygulamadaki diş sayısı fazla ise ikinci bir seansa ihtiyaç olabilir. Tüm bunların ardından detaylı bir cila ve kontrol seansı yapılır ve estetik ayrıntılar tekrar gözden geçirilir.
Bonding tedavisinde önemli olan konulardan biri, hekimin bilgisi ve becerisidir. Estetik gülüş tasarımında çoğunlukla tercih edilen bonding tedavisi, alanında yetkin bir kişi tarafından yapıldığında gayet doğal bir görünüm elde edebilirsiniz.
Bu uygulamalar yaklaşık olarak 5-10 yıl süreyle size hizmet edebilir. Kullanılan malzemenin kalitesi ya da uygulayan hekimin el becerisi gibi faktörler tedavinin ömrünü etkiler. Tüm bunların yanında tedavinin ömrü üzerinde hastanın etkisi de oldukça fazladır. Daha uzun ömürlü restorasyonlar için tedavi sonrasındaki hekim önerilerine uymanız gerekmektedir.
Bonding uygulanmış dişlerin bakımı, normal dişlerin bakımından farksızdır. Dişlerimizde olduğu gibi, bonding uygulanmış dişlerin de her gün düzenli fırçalanması, diş ipinin kullanılması oldukça önemlidir. Leke oluşumlarını en aza indirmek için özellikle ilk 48 saat içinde renkli yiyecek ve içeceklerden olabildiğince uzak durmak gerekir. Kompozit dolgu doğal diş kadar kuvvetli değildir. Bu nedenle sert cisimleri (fındık, fıstık gibi) restore edilmiş dişinizle kırmamanız gerekir. Ayrıca tırnak yeme, kalem ısırma gibi alışkanlıklarınızdan vazgeçmeniz gerekmektedir.Dişlerin düzenli bakımı ve diş hekiminin düzenli kontrolleri tedavinin ömrünü uzatacaktır. Bu nedenle rutin ağız bakımınızı ve rutin hekim kontrollerinizi aksatmamalısınız. Bu kontroller sırasında kompozit dolgularınızın tekrar cilalanması da gerekebilir.
Diğer estetik işlemlere göre daha ekonomiktir.
Evet! Hemen hemen bütün yaş gruplarına bu tedavi uygulanabilir. Her yaştan insan görünüş ve gülüşünü bu uygulama sayesinde daha da güzelleştirebilir.
Kişide diş sıkma alışkanlığı (bruksizm) varsa ve bu durum ön dişlerde daha sık yaşanıyorsa bonding tedavisi önerilmez. Eğer diş dizisindeki problemler ortodontik tedaviye gerek olmadan çözülebilecek seviyedeyse, ilgili dişlere bonding tedavisi uygulanarak gülüş yeniden tasarlanabilir. Problemin büyük olması halinde, ortodontik tedavi ya da laminate veneerler ve porselen kronlar gibi farklı tedaviler uygulanabilir.
Hamilelikte uygulamanın hiçbir zararı bulunmamaktadır.